Tsjechie


HomeHet grootste deel van mijn zomervakantie in 2015 heb ik doorgebracht met mijn ouders en broertje in Tjechie. We begonnen in Praag, de hoofdstad, en trokken vervolgens verder richting het Lipnomeer.

Praag(Praha)

Ik had geen idee wat ik van Praag kon verwachten voordat ik er heen ging, maar de stad heeft me blij verrast. Praag is een mooie stad. Er hangt een ontspannen sfeer en al komen er steeds meer toeristen, de stad blijft toegankelijk en rustig. We sliepen op een camping vlak buiten Praag en moesten elke dag een flink eind met de metro reizen om in het centrum te komen. De eerste dag hebben we een fietstocht gemaakt door Praag, onder begeleiding van een Nederlandse gids. Dit zou ik iedereen aanraden! Al zijn de wegen niet gemaakt om overheen te fietsen en hobbel je bijna van je zadel af, het is erg leuk. Je ziet in een korte tijd veel van de stad en door de gids kom je ook interessante verhalen te weten. Een van de verhalen die onze gids vertelde ging over de Klok van Praag. Dit is een prachtige klok die alles aangeeft, behalve de tijd.